Kainuun Kaverikoirat

Kainuun kaverikoiratoiminta sai alkunsa 13.10.2012. Kaverikoiratoiminta on kennelliiton alaista toimintaa, joka perustuu vapaaehtoisuuteen. Kaverikoiratoiminta on eläinavusteista toimintaa. Nimikettä saavat käyttää ainoastaan tähän toimintaan koulutetut ja toiminnassa mukana olevat koirat! Kaverikoirien avulla tuodaan iloa erilaisille ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta omaan lemmikkiin. Toimimme aktiivisesti jo Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa ja Suomussalmella. Lisää aktiivisia koirakoita tarvitaan erityisesti edellä mainittujen paikkakuntien lisäksi myös Hyrynsalmelle, Ristijärvelle ja Puolangalle.

Lukukoiratoimintaa Kainuussa on ollut 2018 vuodesta lähtien. Tällä hetkellä lukukoiria toimii aktiivisesti Kuhmossa ja Suomussalmella. Lukukoiralle lukeminen on osa lukemaan innostamista. Lukukoiran tehtävänä on kuunnella lukijaa ja olla läsnä. Koira ei arvostele eikä huomauta virheistä, hitaudesta tai epäröinnistä. Koiran läsnäolo rentouttaa lukijaa ja lievittää stressiä. Lukukoiratoiminta on osa eläinavusteista toimintaa ja se perustuu vapaaehtoisuuteen.  

Kaverikoira- ja lukukoirakoulutuksen ja koirien soveltuvuudenarvioinnin voi käydä myös muualla Suomessa, vaikka toiminta-alueena olisi Kainuu.

Yhteyshenkilö

Anne Pehkonen 

kkvastaava.kainuu@gmail.com

p. 040 5400 840